MUSEUM ABDIJ VAN PARK

In het gerestaureerde spreekhuis heeft de permanente tentoonstelling van het Museum Abdij van Park onderdak gekregen. Ze vertelt het levensverhaal van Norbertus van Gennep, de institutionalisering en expansie van de orde, met bijzondere aandacht voor de geschiedenis van de abdij van Park.

ADRES

Museum Abdij van Park vzw
Abdij van Park 7
3001 Heverlee

BEREIKBAARHEID

Te voet: 20 minuten stappen van het station van Leuven.

Openbaar vervoer: Bus lijnen 4/5/6 (halte Broekstraat) en lijnen 284, 285, 630 (halte Philipssite).

OPEN

1 april – 31 oktober (toeristisch seizoen)

Maandag en dinsdag: gesloten. Woensdag, donderdag, vrijdag: 10-12.30u en 13.30u-17u. Zaterdag: 10-17u (op afspraak). Zondag: 10-12.30u en 13.30u-17u. Gesloten op feestdagen.

Scholen: op afspraak van dinsdag t.e.m. donderdag.
Elke zondag rondleiding met gids in de abdij om 16.00u – Kostprijs 5€ pp.

1 november – 31 maart

Maandag tot donderdag gesloten. Vrijdag en zondag: 10-12.30u en 13.30-17u. Zaterdag: 10-17u (op afspraak). Gesloten op feestdagen

Scholen: op afspraak van dinsdag t.e.m. donderdag.
Elke eerste zondag rondleiding met gids in de abdij om 16.00u – Kostprijs 5€ pp.

PROGRAMMA

Abdij- en Museumbezoeken onder begeleiding van een gids zijn steeds mogelijk.
Audiogids tours voor het park en de abdij zijn beschikbaar.

PARTNERS VAN DE ABDIJ VAN PARK

CRKC

Als landelijk expertisecentrum voor religieus erfgoed, zet het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw (CRKC) zich in voor het behoud, beheer en de ontsluiting van het roerend religieus erfgoed. Het expertisecentrum is gevestigd op de historische site van de Abdij van Park en staat mee aan de basis van het abdijmuseum.

Info: crkc.be

HUIS VAN DE POLYFONIE

In de gerestaureerde Mariapoort bevindt zich het Huis van de Polyfonie, een initiatief van de Alamire Foundation, Internationaal Studiecentrum voor muziek uit de Lage Landen.

Info: alamirefoundation.org

KERK IN NOOD

Kerk in Nood is een internationale katholieke hulporganisatie die de wereldkerk helpt in haar pastorale taak.

Info: kerkinnood.be

BRASSERIE DE ABDIJMOLEN

De prachtige gerestaureerde abdijmolen doet nu dienst als brasserie met 5 feest- en of vergaderzalen. Geen koele designinrichting, maar smaakvol en warmhartig met respect voor het karakter van het gebouw.
De keuken biedt klassieke en eigentijdse gerechten aangevuld met aantrekkelijke culinaire suggesties die inspelen op het seizoen. Geen brasserie in de enge zin van het woord, maar bistronomie met een speelse touch.

Info & contact:
+32(0)16/629600
abdijmolen@lodge-hotels.be
lodge-hotels.be/lodge/brasabdijindex.jsp

STAD LEUVEN

De Stad Leuven is erfpachter van de abdij en haar omgeving.

Info: leuven.be

NORBERTIJNEN

In de abdij van Park leeft sinds 1129 een christelijke gemeenschap van Norbertijnen. Ze worden gesteund door de Abdij van Averbode.

PAROCHIE

Sinds 1803 is de abdijkerk van Park eveneens parochiekerk. De parochie van Sint-Jan-Evangelist is een onderdeel van het dekenaat Leuven.

Info: kerkleuven.be

VRIENDEN VAN DE ABDIJ VAN PARK

Als vrijwilligersvereniging zetten de Vrienden van de Abdij van Park zich sinds 1929 in voor de culturele ontsluiting van de Abdij van Park.

Info: parkabdij.be/vrienden.htm

EDUCATIEVE BIJENSTAND

Reeds in de middeleeuwen had de Abdij van Park haar imker. De educatieve bijenstand van Vlaams-Brabant, beheerd door de Koninklijke Vakvereniging De Bieëntelers der Dijle in opdracht van het Brabantse Verbond van Imkersverenigingen, hoort hier dan ook thuis.

Contact: staf.kamers@gep.kuleuven.be